Μπαρμπούνι παπιγιότ με φρέσκα μυρωδικά

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 μπαρμπούνια, περίπου 180-200 γραμμάρια το καθένα καθαρισμένα
1 ματσάκι θυμάρι
1/2 φλιτζάνι (120 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 χυμό λεμονιού (περίπου 8 κουταλάκια του γλυκού)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 μέτριες πράσινες πιπεριές, κομμένα, σπόρους και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, άνηθο, κόλιανδρο)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Στη συνέχεια καθαρίστε τα μπαρμπούνια και τα γεμίζετε με το ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι. Πασπαλίστε εσωτερικά με αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζουμε φωλιές από αλουμινόχαρτο ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, δηλαδή για κάθε κομμάτι μια φωλιά και μέσα βάζουμε τη λαδόκολλα.

Βάζετε το κάθε μπαρμπούνι σε κάθε φωλιά αλουμινόχαρτου, ρίχνετε τις πιπεριές, λίγο χυμό λεμονιού. Ρίχνετε από λίγο βούτυρο, πασπαλίστε με τα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, άνηθο). Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Διπλώστε τις φωλιές και σφραγίστε τις καλά.

Ψήστε για 15 λεπτά και σερβίρετε με πατάτες ή ρύζι.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr