Φιλέτο κοτόπουλο με πουρέ μπρόκολου

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
1 πράσο καλά βρασμένο
10 μπουκετάκια μπρόκολο καλά βρασμένα
100 ml λευκό κρασί
300 ml νερό
300 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το μπρόκολο και το πράσο.

Τα βάζουμε να βράζουν ξεχωριστά σε αλατισμένο νερό.

Μόλις βράσουν, τα μεταφέρουμε στο μούλτι ή σε ένα μπλέντερ.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρυθμίζουμε τη φωτιά στο δυνατό.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι και αρχίσει να καίει, ρίχνουμε μέσα τις μπουκιές κοτόπουλου και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ που φτιάξαμε με το μπρόκολο και το πράσο, το κριθαράκι και το νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία βαθμίδα.

Ελέγχουμε τη γεύση και αν δεν μας αρέσει, διορθώνουμε το αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει το φαγητό και αν χρειάζεται, προσθέτουμε ζεστό νερό για να βράσει το κριθαράκι.(περίπου 15 λεπτά).

Μόλις πιει όλα τα υγρά του, το κοτόπουλο μας είναι έτοιμο.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr