Αγκινάρες γεμιστές με αρακά και καρότα

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

6-8 καρδιές αγκινάρας καθαρισμένες
1/4 φλιτζανιού γλυκά αρακά, κατεψυγμένο
1 μικρό καρότο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κύβους
1 μικρή πατάτα, αποφλοιωμένες, κομμένες σε κύβους
50 ml + 25 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι

Γαρνίρουμε

Φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις αγκινάρες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Ρίχνετε τα λαχανικά μέσα στις αγκινάρες. Προσθέστε 50 ml ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφήστε το πιάτο να κρυώσει πρώτα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις αγκινάρες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Περιχύνουμε 25 ml ελαιόλαδο και γαρνίρετε με μαϊντανό και άνηθο.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr