Σούπα με πατάτα, κρέμα γάλακτος και μπέικον

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

500 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
500 γραμμάρια πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για 8 άτομα.

Εκτέλεση

Μια σούπα πλούσια σε γεύση με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο εκτέλεσης...

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και τα πράσα και τα σοτάρουμε.

Σταματάμε μόλις μαλακώσουν, δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τις πατάτες και το ζωμό.

Αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα.

Στο χρόνο αυτό, μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την πολτοποιούμε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το μπέικον και το σοτάρουμε.

Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε λίγα λεπτά, να στραγγίσει.

Μοιράζουμε τη σούπα σε 8 πιάτα και γαρνίρουμε με το μπέικον και το μαϊντανό.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr