Χοιρινό κότσι με μπύρα

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για το χοιρινό
Χοιρινό κότσι (700 γραμμάρια ανά άτομο)
1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπέρια ολόκληρη
Αλάτι
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλάκι θυμάρι
2-3 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουτάκι μπύρα

Για την γαρνιτούρα με πουρέ
1 κιλό πατάτες
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη
1 κύβο λαχανικών
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Για το χοιρινό
Στο νεροχύτη της κουζίνας μας πλένουμε πολύ καλά το κρέας.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας κι ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα το κότσι και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Καλό είναι να σκεπάζεται από τη μαρινάδα, αλλιώς το γυρίζουμε μια δυο φορές.

Τοποθετούμε το κότσι στη γάστρα και στραγγίζουμε από πάνω μέρος της μαρινάδας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον αέρα για άλλες 2 έως 2 1/2 ώρες.
Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε από το υγρό της μαρινάδας και γυρίζουμε περιοδικά το κρέας.
Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κρέας μας και σε ένα κατσαρολάκι δένουμε με λίγο κορν φλάουρ τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Για την γαρνιτούρα με πουρέ
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη γραβιέρα θέλουμε και ανακατεύουμε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr