Σπαγγέτι με λάδι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

500 γρ. σπαγγέτινι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ψιλοκομμένη πιπεριά κόκκινη καυτερή.
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο και πλατύ σκεύος, όπως ένα τηγάνι, βάζετε το λάδι να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο και το μαγειρεύετε μέχρι να πάρει ανοιχτό, χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην το παραμαγειρέψετε, γιατί θα πικρίσει.)
Προσθέτετε την πιπεριά και το μαϊντανό και τα αφήνετε στην άκρη, εκτός φωτιάς.

Βάζετε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνετε τα σπαγγέτι, ανακατεύετε μετά από ένα λεπτό και τα αφήνετε να βράσουν, μέχρι να κρατάνε αρκετά (1 λεπτό πριν να τελειώσει ο χρόνος βρασίματος, που
γράφει πάνω στη συσκευασία). Στραγγίξετε, φυλάγοντας ½ από το νερό, που έβρασαν τα μακαρόνια.

Βάζετε πάλι το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα και το νερό, που έχετε φυλάξει. Αμέσως, ρίχνετε μέσα και τα σπαγγέτι, που έχετε στραγγίξει (αλλά όχι ξεπλύνει !) και το μαϊντανό και ανακατεύετε απαλά.