Ανάμεικτη σαλάτα με βασιλικό, καβούρι και vinegraite mango

ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΦΛΕΒΑΡΗ
 
ΥΛΙΚΑ
 
  • 150 γρ βασιλικό καβούρι
  • 50 γρ πουρέ mango
  • 1 φρέσκα mango
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 1 λόλα πράσινη
  • 1 γαλλική σαλάτα
  • 50γρ ηλιέλαιο
  • 50γρ ελαιόλαδο
  • 10γρ ξύδι λευκό
  • Ξύσμα από 1 lime
  • 5 τοματίνια
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Σε ένα μίξερ τοποθετούμε τον πουρέ mango, το ηλιέλαιο, το λευκό ξύδι και τα αναδεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Πλένουμε τις σαλάτες μας και βράζουμε το καβούρι σε αλατισμένο νερό για  6 λεπτά. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τα λαχανικά, το φρέσκο mango ψιλοκομμένο, το βασιλικό καβούρι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κομμένα τοματίνια και το ξύσμα lime. 
 
Ο Χαράλαμπος Φλεβάρης είναι executive chef στο Thalatta Seaside Hotel Experience