ΚΕΔΕ: Στο ΣτΕ για το μισό εκατομμύριο στο Πάρκο Τρίτση

Ζητούν ακύρωση της απόφασης για επιχορήγηση ύψους 580.000 ευρώ, από τα ταμεία των Δήμων

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για επιχορήγηση ύψους 580.000 ευρώ, από τα ταμεία των Δήμων, για τις λειτουργικές ανάγκες του ιδιωτικού «Πάρκου Τρίτση» ζητεί με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Στην προσφυγή της η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει παράνομη την επίμαχη απόφαση για χρηματοδότηση του Πάρκου από τον λογαριασμό που διατηρεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων). Όπως αναφέρει δεν είναι δυνατή η επιχορήγηση ενός ιδιωτικού φορέα (ΝΠΙΔ) από το ταμείο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων. Μάλιστα, κάνει λόγο για προσχηματικό κυβερνητικό ισχυρισμό ότι η επίμαχη δαπάνη αποτελεί «αντιστάθμισμα της περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλείται στην Αττική δήθεν από την αστική λειτουργία και δραστηριότητα των Δήμων».

Τέλος, στην προσφυγή της η ΚΕΔΕ τονίζει πως η υπουργική απόφαση εκτός από παράνομη είναι και αντίθετη στον Κώδικά Διοικητικής Διαδικασίας καθώς δεν προηγήθηκε η προβλεπόμενη γνωμοδότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου.