Αυτόφωρο για όσους κακοποιούν ζώα με απόφαση του Αρείου Πάγου

Το ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκτύπωση
Αυτόφωρο για όσους κακοποιούν ζώα με απόφαση του Αρείου Πάγου
Οι συνεχιζόμενες καταγγελίες για κακοποίηση ζώων στάθηκαν η αφορμή για να ζητήσει, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, από τις αρμόδιες εισαγγελίες, να τηρούνται αυστηρά δύο σχετικές παλαιότερες εγκύκλιοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που αφορούν την προστασία τους. 
 
Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός   βασανισμός ζώων  και παράλληλα να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση τους, τον βασανισμό τους, τη χρησιμοποίηση τους για κερδοσκοπία, κ.λπ.
Την ίδια ώρα ο κ. Πλιώτας υπογραμμίζει πως πρεπει να διώκονται και να οδηγούνται στο Αυτόφωρο  τα παραβατικά άτομα και  ειδικότερα εκείνα για τα οποια διαπιστώνεται ότι συστηματικά κακοποιούν ζώα. 
 
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη σχετική εγκύκλιος  εκδόθηκε από τον Άρειο Πάγο  το 2013 και η δεύτερη το 2014.

Copyright © 2012 - 2017 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 
comments powered by Disqus Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας εδώ

ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ

...στην καθημερινή ενημέρωση του news.gr στέλνοντας φωτογραφίες, video, στιγμιότυπα ή ένα μήνυμα.