ΔΟΛ: Τη Δευτέρα η απόφαση για την πληρωμή των εργαζομένων

Εξετάζεται η προσφυγή των εργαζομένων κατά της πρόσφατης διαταγής που μπλοκάρει τραπεζικό λογαριασμό

Τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου που αφορά την νέα προσφυγή των εργαζομένων του ΔΟΛ οι οποίοι ζητούν την ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής που δεν έκανε δεκτό το αίτημα τους να «ξεμπλοκάρει» συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός ώστε να καταστεί εφικτή η κυκλοφορία των εφημερίδων του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης οι εκπρόσωποι των τραπεζών αναγνώρισαν ότι το γεγονός πως δεν κυκλοφορούν οι εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα» αποτελεί πλήγμα στην περιουσία τους. «Η διακοπή της κυκλοφορίας των εφημερίδων συνιστά ουσιαστική υποβάθμισης της αξίας του περιουσιακού στοιχείου που δεσμεύσαμε», υποστήριξαν οι δικηγόροι των τεσσάρων τραπεζών κατά τη διάρκεια της συζήτησης η οποία διεξήχθη σε μια ασφυκτικά γεμάτη, από εργαζόμενους, δικαστική αίθουσα. Όπως τόνισαν, από την εκποίηση αυτής της περιουσίας στοχεύουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους. Συνεπώς εάν η επιχείρηση μπορέσει να λειτουργήσει μέσω του ανοίγματος του τραπεζικού λογαριασμό, διευκολύνεται ο εκπλειστηριασμός σε καλύτερη αξία προς όφελος των πιστωτών και των εργαζομένων.

Οι δικηγόροι των εργαζομένων και των σωματείων, υποστήριξαν ότι η διακοπή της κυκλοφορίας των εφημερίδων (έντυπων και ηλεκτρονικών) και των περιοδικών και της εκπομπής του ραδιοφώνου αποτελεί βλαπτική συνέπεια για την επιχείρηση. Όπως τόνισαν «η κυκλοφορία των εφημερίδων είναι απαραίτητο στοιχείο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τραπεζών και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 7 μήνες. Και η διακοπή της κυκλοφορίας των ιστορικών εφημερίδων λόγω ελλείψεως χαρτιού, απαξιώνει την αξία της επιχείρησης που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, από την εκποίηση του οποίου, οι τράπεζες αναμένουν να καλύψουν τη ζημία από τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί».