Ο Κοντονής αλλάζει τον τρόπο που προσλαμβάνονται οι δικαστικοί υπάλληλοι

Εισήγηση για τροποποίηση της προκήρυξης του ΑΣΕΠ

Την τροποποίηση της Προκήρυξης του ΑΣΕΠ που αφορά στην πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων εισηγήθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, εισηγήθηκε στο ΑΣΕΠ την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 1Κ/2017 προκήρυξής του (ΑΣΕΠ) η οποία αφορά στην πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν περισσότερα πρόσωπα που έχουν τα τυπικά προσόντα και τους τίτλους σπουδών.

Η εν λόγω πρωτοβουλία του κ. Κοντονή, όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκε μετά από διαμαρτυρίες πολιτών που είχαν μεν Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση (κατηγορία ΠΕ), αλλά η προκήρυξη του διαγωνισμού απέκλειε ορισμένα πτυχία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου με την τροποποίηση της επίμαχης προκήρυξης (υπ’ αριθμ. 1Κ/2017. ΦΕΚ 1/23-01-2017 τεύχος ΑΣΕΠ) «διευρύνεται η δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό, δεν αποκλείεται κανένα πτυχίο από τα τυπικά προσόντα ΠΕ και τηρείται η αρχή των ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις».