Κεκλεισμένων θυρών τη Δευτέρα η νέα συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες

Συνταγματική η παράκαμψη του ΕΣΡ σύμφωνα με τον εισηγητή Σύμβουλο Επικρατείας

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα η επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσδιόρισε να είναι κεκλεισμένων των θυρών οι δύο επόμενες διασκέψεις.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο συνεδριάζει για τις τηλεοπτικές άδειες στις 5 μ.μ. τόσο την ερχόμενη Δευτέρα 24, όσο και την ερχόμενη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016.

Ειδικότερα, η διάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας, θα ξεκινήσει με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του, που ξεκίνησε χθες το βράδυ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, τάχθηκε χθες υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών και στην συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι δικαστές, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του Συνταγματικού.

Στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους και εκτός απροόπτου η ψηφοφορία επί των συνταγματικών θεμάτων θα πραγματοποιηθεί στην διάσκεψη της ερχόμενης Τετάρτης.

Η Ολομέλεια αφού ξεπέρασε, με ευρεία πλειοψηφία (16-9) το σκόπελο των τυπικών θεμάτων εισέρχεται τώρα στην ουσία της υπόθεσης η οποία αφορά το κρίσιμο θέμα της συνταγματικότητας.