Δαφέρμος εξοπλιστικά: Να πάω ισόβια αν αποδειχτεί ότι ζημίωσα το Δημόσιο

Έτοιμος να αποδείξει την αθωότητα του φέρεται να δηλώνει ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος ο οποίος κατηγορείται έδωσε μίζα 3 εκατομμυρίων ευρώ στον αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, για τα αντιαρματικά Κορνέτ.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή κατά της διαφθοράς προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες θα αρνηθεί ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε παράνομη πράξη: "Είναι αθώος. Η σύμβαση είναι πολλαπλώς επωφελής για το ελληνικό δημόσιο. Αν βρεθεί έστω και ένας να πει και να αποδείξει πως υπάρχει ζημία του δημοσίου έστω κι ένα ευρώ από τη σύμβαση αυτή, τότε ας πάω ισόβια. Υποδεέστερα όπλα πουλήθηκαν σε πολλαπλάσια τιμή στη Ρουμανία", φέρεται να ισχυρίζεται ο κ. Δαφέρμος, ο οποίος χαρακτηρίζει το Κορνέτ "το καλύτερο οπλικό σύστημα".

Την Παρασκευή θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή , μαζί με τον κ. Δαφέρμος , ο γιος του και ένας 80χρονος συνεργάτης του οι οποίοι ζήτησαν επίσης προθεσμία για να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι για μίζες στην συγκεκριμένη υπόθεση μίλησε ο ίδιος ο Α. Κάντας, ο οποίος ομολόγησε ότι του δόθηκε το 3% της προμήθειας , ποσό που το θεώρησε πολύ υψηλό. Η απολογία Κάντα δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 και οι συλλήψεις έγιναν χθές καθώς οι αρχές υπέβαλλαν αιτήματα δικαστικών συνδρομών προς την Ελβετία και την Αυστρία προκειμένου να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς τους. Οι απαντήσεις ήρθαν και οι ανακριτές προχώρησαν στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του κ. Δαφέρμου και δυο ακόμα προσώπων.