Μέσα στον Οκτώβριο η απόφαση του ΣτΕ για τις Σκουριές

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση της αναστολής λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές. Σήμερα συζητήθηκε η προσφυγή της εταιρίας "Ελληνικός Χρυσός" η οποία στρέφεται κατά της απόφασης του Πάνου Σκουρλέτη με την οποία ανακλήθηκαν οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών  εγκαταστάσεων (Σκουρίες, Ολυμπιάδα, κ.λ.π.), με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών.

Η δικηγόρος της εταιρίας υποστήριξε ότι ο υπουργός έλαβε την επίμαχη απόφαση ενώ δεν ειχε  καμία εικόνα των σχετικών μελετών, συμβάσεων, κ.λπ. για την υπόθεση των μεταλλείων, καθώς τα εκατοντάδων σελίδων στοιχεία ήταν το διάστημα εκείνο κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο και όχι σε κάποιο γραφείο του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. "Από πολιτική βούληση ή από θυμό ο κ. Σκουρλέτης εξέδωσε την απόφαση που έβαζε «λουκέτο» στα μεταλλεία",  είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος.  

Σύμφωνα με την εταιρία  οι  προβλεπόμενες δοκιμές έγιναν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Outotec στην Φινλανδία που κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία και  αφού προηγουμένως της απεστάλησαν 20 τόνοι κοιτασμάτων.

Το Δημόσιο   από την πλευρά του υποστήριξε  ότι από την αναστολή λειτουργίας των μεταλλείων η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» δεν έπαθε βλάβη, ενώ σημείωσε ότι δεν τινάζεται στον αέρα το  έργο, όπως υποστηρίζει η  εταιρεία, καθώς τα μεταλλεία μπορούν να λειτουργήσουν παρά την απόφαση του κ. Σκουρλέτη.

 

Ο λόγος που εκδόθηκε η απόφαση του κ. Σκουρλέτη, προσέθεσε ο δικηγόρος του Δημοσίου, ήταν ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι όροι.