Πτώση αεροσκάφους που βοηθούσε στον εντοπισμό των δραπετών

Μία ακόμα απώλεια καταγράφηκε την Πέμπτη, μετά από πτώση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) της Αεροπορίας Στρατού στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας, όπου διεξάγεται η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων.

Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής οι δραπέτες έχουν σκοτώσει δύο άτομα - μια κοπέλα στον Ισθμό της Κορίνθου και έναν αστυνομικό – στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη νέα σύλληψη.

Η συμμετοχή του στρατού αποκαλύφθηκε μετά την πτώση του αεροσκάφους της Αεροπορίας Στρατού.

Μέχρι αυτή την ώρα πάντως, το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του αεροσκάφους στην έρευνα και αρκείται στο ότι όντως το UAV κατέπεσε λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή πτήσης του και οι οποίες δεν επέτρεψαν στους χειριστές του να το προσγειώσουν σε ομαλό σημείο χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτά και τους αερόσακούς του. Επειδή, μάλιστα, η περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος είναι δύσβατη θα απαιτηθεί ειδική επιχείρηση για την ανάσυρσή του, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να εξοπλιστούν με κάμερες και συσκευές εντοπισμού στίγματος κινητών και υποκλοπής συνομιλιών. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος φέρεται να ήταν εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες προκειμένου να συνδράμει το έργο των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

* H φωτογραφία είναι αρχείου