Τι συνέβη και έχασαν τη ζωή τους οι 5 γυναίκες στον Άγιο Στέφανο

Φως στο μυστήριο αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα στον Άγιο Στέφανο τα ξημερώματα του Σαββάτου, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα 16χρονα κορίτσια και μία 41χρονη γυναίκα, επιδιώκουν να δώσουν πραγματογνώμονες τροχαίων ατυχημάτων.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Τροχαίας ζήτησαν την πραγματοποίηση έρευνας και από δεύτερο πραγματογνώμονα προκειμένου να βρεθούν τα αίτια εκτροπής του οχήματος που προσέκρουσε σε παρκαρισμένο Ι.Χ. επιβατηγό, κατόπιν, ανατράπηκε κι ύστερα χτύπησε σε τοίχο έχοντας ως αποτέλεσμα το θάνατο και των πέντε επιβαινόντων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, η 41χρονη οδηγός δεν είχε ίχνη αλκοόλ στο αίμα της, ούτε φαίνεται να αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας που ίσως θα μπορούσε να εξηγεί την ξαφνική αλλαγή της πορείας του ΙΧ. Ακόμη δεν φαίνεται να έχει εντοπιστεί καμία καταγραφή από κάμερα που να αποτυπώνει τις τελευταίες κινήσεις του οχήματος, ενώ δεν υπήρχε και κάποιος αυτόπτης μάρτυρας.

Μελετητές των τροχαίων ατυχημάτων σημειώνουν ότι "είναι εξαιρετικά μικρότερες οι πιθανότητες να αισθάνθηκε αδιαθεσία η οδηγός γιατί αν υπήρχε κάτι τέτοιο η αλλαγή πορείας του οχήματος δεν θα ήταν τόσο απότομη κι η αντίδραση της σταδιακή μέχρι την ακινητοποίηση του οχήματος".

Εξαιρετικά μικρές είναι οι πιθανότητες να υπήρξε βλάβη στο Ι.Χ., αφού ούτε σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχε τέτοιου είδους εκτροπή.

Πραγματογνώμονες τροχαίων ατυχημάτων συγκλίνουν σε μία από τις επικρατέστερες εκδοχές, η οποία είναι η εκτροπή του οχήματος να οφείλεται σε απότομη κίνηση της 41χρονης οδηγού που θέλησε ίσως να μιλήσει σε κάποια από τα νεαρά κορίτσια που κάθονταν στο πίσω κάθισμα. Μία άλλη πιθανή εκδοχή είναι να είδε κάτι επάνω στην άσφαλτο, που να της απέσπασε την προσοχή, όπως διερχόμενο ζώο ή κάτι άλλο και στη συνέχεια, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Η Τροχαία εξετάζει και το ενδεχόμενο η 41χρονη οδηγός να δέχτηκε κλήση στο κινητό της τηλέφωνο ή να μιλούσε ήδη την ώρα του ατυχήματος κι αυτό από μόνο του ως γεγονός να της απέσπασε την προσοχή. Για το λόγο αυτό, η Αστυνομία έχει ζητήσει τις αναλυτικές λίστες κλήσεων και των πέντε άτυχων γυναικών που επέβαιναν στο όχημα.