Ελληνο-αλβανικό κάρτελ ηρωίνης εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα

Τις 480.000 ευρώ εκτιμάται ότι έφταναν τα κέρδη 28μελούς εγκληματικής οργάνωσης

Τις 480.000 ευρώ, από τη διακίνηση ηρωίνης, εκτιμάται ότι έφταναν τα κέρδη 28μελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.

Στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται δεκαπέντε ημεδαποί και δεκατρείς αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ενώ μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί εικοσιένα μέλη της και αναζητούνται άλλα επτά τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί. 

Η εγκληματική οργάνωσε δρούσε ως πυραμίδα, με τρία ηγετικά μέλη στον πυρήνα της από τρείς υπηκόους Αλβανίας 29, 35 και 45 ετών αντίστοιχα, στο δεύτερο επίπεδο τα εκτελεστικά μέλη της, που απαρτίζονταν από δέκα μέλη και στο τρίτο, επίπεδο που απαρτίζονταν από τους διακινητές. 

Τα μέλη της οργάνωσης κατάφερναν να εισάγουν από την Αλβανία στην Ελλάδα τεράστιες ποσότητες ηρωίνης, που την επεξεργαζόταν σε ειδικό παράνομο εργαστήριο που εντοπίστηκε στη Χαλίκη της Αιτωλοακαρνανίας και στη συνέχεια τη μετέφεραν και τη διακινούσαν στην Κέρκυρα. 

Από τα 28 συνολικά μέλη της οργάνωσης, τα δώδεκα είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ τα δέκα εξ αυτών είναι κρατούμενοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, Γιώργος Κωνστάντης, «η εγκληματική οργάνωση δρούσε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», ενώ εκτιμάται ότι μόνο το τελευταίο έτος η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε στην Κέρκυρα ξεπέρασε τα 12 κιλά, από αυτά τα 9,7 κιλά ηρωίνης έχουν κατασχεθεί τμηματικά από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας. 

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος και των 28 ατόμων, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εισαγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση ηρωίνης, ενώ στη δικογραφία εμπλέκεται και μεγάλος αριθμός τοξικοεξαρτημένων ατόμων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας