Στην Κρήτη για το τελευταίο αντίο η σορός του υποστράτηγου Ι. Τζανιδάκη

Η κηδεία του θα γίνει στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ελεύθερνα

Σήμερα το "τελευταίο αντίο" θα απευθύνει η Κρήτη στο Ρεθυμνιώτη υποστράτηγο με καταγωγή από την Αρχαία Ελεύθερνα, Ιωάννη Τζανιδάκη, που έχασε την ζωή του μαζί με άλλους τρεις αξιωματικούς κατά την συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου την περασμένη Κρήτη.

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, της πολιτικής αλλά και των τοπικών αρχών και φορέων απ΄ όλη την Κρήτη, βρίσκονται στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου, όπου έχει τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα η σορός του υποστρατήγου Τζανιδάκη.

Στην περιοχή αναμένονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, προκειμένου να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία, η οποία θα τελεστεί στις 18.00 μ.μ., χοροστατούντος του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιου.

Το πένθος στην Ελεύθερνα Μυλοποτάμου, που πριν λίγες εβδομάδες καμάρωνε τον υποστράτηγο της που ήταν πλέον υποδιοιηκτής της 1ης Στρατιάς, είναι βαρύτατο.

Να σημειωθεί ότι, ένα 48ωρο πριν τον θάνατο του παρήγγειλε στην σύζυγό του να ταφεί στην Ελεύθερνα, σύμπτωση ή διαίσθηση κανείς δεν θα μάθει.

Διαβάστε: Υποστράτηγος Τζανιδάκης δύο μέρες πριν το τέλος: Θέλω να με θάψετε εδώ

Η σορός του υποστράτηγου έφτασε σήμερα λίγο ματά τις 10:30 στην 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο, με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου Σινούκ.