Αναζητούνται διαμερίσματα προς ενοικίαση για να στεγαστούν πρόσφυγες

Τα διαμερίσματα, τα οποία θα έχουν διάρκεια μίσθωσης έως 31/12/2017

Tη μίσθωση διαμερισμάτων εντός της πόλης του Ρεθύμνου ή σε περιοχές και οικισμούς κοντά σ' αυτήν, ώστε να στεγαστούν προσωρινά πρόσφυγες, ζητά η αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Τα διαμερίσματα, τα οποία θα έχουν διάρκεια μίσθωσης έως 31/12/2017, με δυνατότητα παράτασης ενός έτους, πρέπει να είναι κατάλληλα για τη στέγαση 4 έως 6 ατόμων, να βρίσκονται σε τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως νοσοκομεία, κοινωφελείς δομές κτλ, καθώς και να υπάρχει σύνδεση με αστική και υπεραστική συγκοινωνία.

Από την πλευρά της, η εταιρεία, ως μισθωτής αναλαμβάνει την επίπλωση και τον εξοπλισμό των διαμερισμάτων, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα κοινόχρηστα και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών μετά το πέρας της σύμβασης. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα προπληρωμής των ενοικίων έως το τέλος του 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 9.00 - 15.00, στις έδρες των εμπλεκόμενων φορέων. Οι αιτήσεις και αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εκμίσθωση των κατοικιών βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.akomm.gr.

Πηγή ΑΠΕ