Πέθανε ή σκότωσαν μέσα στη μήτρα το έμβρυο που βρέθηκε στην ανακύκλωση;

Στο DNA του εμβρύου οι απαντήσεις

Το DNA του εμβρύου που βρέθηκε μέσα σε ανακυκλώσιμα υλικά στο ΦΟΣΔΑ Λάρισας εξέτασαν οι ιατροδικαστές, προκειμένου να απαντήσουν στο σοκαριστικό ερώτημα του πώς βρέθηκε στην ανακύκλωση.

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης ολοκλήρωσε την ιατροδικαστική ανάλυση - νεκροτομή του εμβρύου. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το έμβρυο ήταν 24 εκατοστών και περίπου 250 γραμμαρίων. Κατά προσέγγιση ήταν έμβρυο 5 μηνών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το έμβρυο ήταν ήδη νεκρό μέσα στην μήτρα της γυναίκας. Οι κακώσεις που έφερε ήταν μεταθανάτιες κατά την φάση εξόδου. Η επέμβαση σύμφωνα με τα στοιχεία έγινε από άνθρωπο γνώστη της ιατρικής τέχνης. 

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αρχές εκτιμούν ότι η πράξη αφαίρεσης του εμβρύου πρέπει να έγινε σε οργανωμένο χώρο που είχε τον απαραίτητο χειρουργικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή «το κύημα ήταν νεκρό στην μήτρα». Οι ιστολογικές εξετάσεις λοιπόν θα δείξουν κάτι πολύ σημαντικό. Θα αποκαλύψουν αν το παιδί ήταν νεκρό από φυσικά αίτια ή αν θανατώθηκε μέσα στη μήτρα, με στόχο την έκτρωση.

Ήδη έχει επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με το onlarissa ότι το έμβρυο πετάχτηκε στην ανακύκλωση στην περιοχή των Φαρσάλων ή της Ελασσόνας και πάντως όχι στο κέντρο της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι η μακάβρια ανακάλυψη έγινε σε μονάδα όπου συγκεντρώνονται ανακυκλώσιμα υλικά, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα. Το έμβρυο βρέθηκε νεκρό, μαζί με τον πλακούντα, στη 1.30 το μεσημέρι, ανάμεσα σε ανακυκλώσιμα υλικά στο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών του ΦΟΣΔΑ Λάρισας στην περιοχή της Γυρτώνης.