Κρήτη: Προφυλακίστηκε ο συνέταιρος του 39χρονου επιχειρηματία

Η 30χρονη φίλη του συνεταίρου του επιχειρηματία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

Προφυλακίστηκε σήμερα το μεσημέρι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 33χρονος συνέταιρος του 39χρονου επιχειρηματία που βρέθηκε δολοφονημένος πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή του, στην περιοχή της Ροδιάς.

Εξ άλλου, αργά το βράδυ της Πέμπτης και μετά από πολύωρη απολογία, είχε κριθεί προφυλακιστέος και ο 25χρονος που επίσης κατηγορείται για την δολοφονία, ενώ η 30χρονη φίλη του συνεταίρου του επιχειρηματία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, που αφορούν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και 5.000 ευρώ χρηματική εγγύηση.

Και οι δυο προφυλακισθέντες έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες για την δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία, ενώ σήμερα ο συνεταίρος του θύματος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του μίλησε για τη συμμετοχή ενός ακόμη ατόμου στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του 39χρονου, που είχε εξαφανισθεί από την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, εντοπίσθηκε την Τρίτη, 10 του μήνα, έξω από το αυτοκίνητό του, στην είσοδο του χωριού Ροδιά του Ηρακλείου, κοντά σε ρυάκι, φέροντας χτυπήματα. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν οι φερόμενοι ως δράστες.

Τι ισχυρίζεται ο 34χρονος

"Ήμουν στο αυτοκινητο μαζί με τη φίλη μου και πηγαίναμε στο εξοχικό της στη Ρογδιά, όταν με πήρε τηλέφωνο ο 25χρονος και μου ζήτησε να συναντηθούμε σε ερημικό δρόμο στο Γάζι", είπε ο 25χρονος και συνέχισε.

Συναντηθήκαμε εκεί και ο 25χρονος μου είπε να τον ακολουθήσω σε άλλο σημείο. Mπήκα στο αυτοκίνητο της φίλης μου και τον ακολουθήσαμε. Σταμάτησε σε ένα απόμερο σημείο, εγώ βγήκα από το αυτοκίνητο και τον πλησίασα. Εκείνος άνοιξε το πορτ παγκάζ και μέσα ήταν ο Ιάκωβος. Μπήκα στο αυτοκίνητό του και πήγαμε στο σημείο όπου πετάξαμε τον Ιάκωβο. Στη συνέχεια μπήκαμε στο αυτοκίνητο της φίλης μου και φύγαμε".

Και τρίτος άνδρας μπλεγμένος στη δολοφονία

Έναν τρίτo" άνδρα εμπλέκει στη δολοφονία του Ιάκωβου Εμμενουήλ ο 34χρονος συνέταιρός του. Όπως υποστήριξε στην απολογία του όταν βρέθηκαν οι δυο τους στο αυτοκίνητο του 39χρονου ο 25χρονος του είπε ότι ο ίδιος και ένας μπράβος ο οποίος φορούσε ένα γάντι με σίδερα  τον χτύπησαν  το θύμα για να τον φοβίσουν καθώς είχαν διαφορές όμως η κατάσταση ξέφυγε.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο 34 χρονος κάποια από τα χτυπήματα ήταν που επέφεραν τον θάνατο στον άτυχο 34χρονο καθώς όταν τον είδε στο πορτ παγκαζ του αυτοκινήτου ήταν τόσο χτυπημένος που ο αυχένας του είχε διαλυθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, flashnews.gr