Τα προσφυγόπουλα στη Λάρισα θα δουν από κοντά τον Άη Βασίλη!

Δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και κυρίως για τα παιδιά τους ετοιμάζει ο Δήμος Λαρισαίων

Δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και κυρίως για τα παιδιά τους ετοιμάζει ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με φορείς της πόλης τις γιορτινές αυτές μέρες, στέλνοντας το μήνυμα πως η δημοτική αρχή πρέπει να φροντίζει για όλα τα παιδιά.

Οι δράσεις που ετοιμάζονται θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου όπου αντιπροσωπεία του δήμου Λαρισαίων μαζί με εθελοντές, αλλά και τον... Άγιο Βασίλη θα επισκεφτούν το κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο όπου και θα μοιράσουν δώρα στα προσφυγόπουλα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου, Δημήτρης Δεληγιάννης, δήλωσε: «Θέλουμε να διαμορφώσουμε όρους κανονικότητας μέσα στις γιορτινές μέρες φροντίζοντας για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας, ώστε να δημιουργηθεί ένα γιορτινό κλίμα. Οι δράσεις μας θα γίνουν και μέσα στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων, αλλά και στη πόλη της Λάρισας σε συνεργασία με άλλους φορείς. Ο δήμος με αυτόν τον τρόπο θέλει να στείλει επίσης και μια απάντηση για τα ζητήματα που είναι αυτονόητα»

Ο ίδιος υποστήριξε πως «η δημοτική αρχή θα αναπτύξει δράσεις και τις δύο εβδομάδες που ακολουθούνε, σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών που διαθέτει ο δήμος, με επιχειρηματίες, το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, την ομάδα της ΑΕΛ, αλλά και άλλους φορείς».

Να σημειωθεί, πως με βάση τον σχεδιασμό και το προγραμματισμό του Δήμου σε συνεργασία με την ομάδα της ΑΕΛ την ερχόμενη Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη γιορτή στο γήπεδο ΑΕΛ FC ARENA, με συγκέντρωση παικτών και στελεχών της ομάδας, αλλά και με παράλληλη διοργάνωση παιδικής γιορτής για τα νεότερα μέλη των οικογενειών τους.

Στην εκδήλωση αυτή, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, θα παραβρεθούν παιδιά που οι οικογένειές τους στηρίζονται από τις δράσεις και τα προγράμματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς και παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στο Κουτσόχερο.

Επίσης, οι δράσεις για την στήριξη των παιδιών των προσφύγων τις γιορτινές μέρες περιλαμβάνουν και την συμμετοχή των προσφυγόπουλων σε κινηματογραφικές προβολές, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις που ετοιμάζονται.