Μυστήριο με την ματωμένη εικόνα του Αγίου Νεκταρίου στη Ρόδο

Δεκάδες είναι οι πιστοί που σπεύδουν να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κεράκι - Τι λένε οι ειδικοί

Κοσμοσυρροή παρατηρείται από  το περασμένο Σάββατο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Λίνδο της Ρόδου, όταν έγινε γνωστό ότι η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου «ματώνει» και αναβλύζει μύρο. Το γεγονός έχει διαδοθεί ήδη σε ολόκληρη την περιοχή και δεκάδες είναι οι πιστοί που σπεύδουν να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κεράκι.

 «Μπροστά στους προσκυνητές τα χέρια του αγίου, ενώ ήταν ολόλευκα, έγιναν κατακόκκινα. Μία κυρία το είδε πρώτη και φώναξε “γιατί μουντζουρώσατε την εικόνα;”. Τότε όλοι γυρίσαμε το βλέμμα μας στον άγιο Νεκτάριο» δήλωσε ο π. Σπυρίδων, εφημέριος του Ιερού Ναού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: «Μάτωσε» η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου στη Λίνδο 

«Κάποιοι έκλαιγαν. Ξαφνικά η εικόνα άρχισε να βγάζει μύρο και το ίδιο βράδυ έγινε αγρυπνία με κόσμο να έρχεται και να προσκυνάει. Τη Δευτέρα το πρωί η εικόνα ξανάβγαλε μύρο και ευωδίασε όλη η εκκλησία» περιγράφει ο π. Σπυρίδων. 

Η «Espresso» επικοινώνησε με την καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Μαίρη Καμπουροπούλου (φωτό), η οποία έσπευσε να δει από κοντά το θαυμαστό περιστατικό και, όπως λέει, φαίνεται ότι είναι θεϊκό σημάδι!
 
 «Πρόκειται για μια πλαστικοποιημένη εικόνα. Δεν μπορεί να έχει βάλει κάποιος χρώμα από πάνω, ούτε όμως και να περάσει υγρασία. Μου φάνηκε ότι είχε και τις αποχρώσεις του αίματος! Εγώ δεν είμαι ειδικός, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν μου φάνηκε να έχει εισχωρήσει χρώμα στην εικόνα από κάποιο σημείο».
Και η κυρία Καμπουροπούλου συνέχισε: «Αν τη δει κάποιος από κοντά, αντιλαμβάνεται ότι έχει πάρει ακριβώς τις αποχρώσεις του αίματος. Σε άλλο σημείο μοιάζει να τρέχει και αλλού είναι πιο πηχτό. Δεν μπορώ να ξέρω τα αρχικά χρώματα, αλλά δεν αμφισβητείται, νομίζω, το ότι ξαφνικά εμφανίζεται κόκκινο στο χέρι.
Ωστόσο, χρειάζεται να εξεταστεί από ειδικό, θέλει ακτίνες και άλλη ειδική διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση δεν μου φάνηκε να υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση. 
Σ' έμενα φάνηκε θεϊκό»!