Με χειροκροτήματα αθώος ο Χιώτης που πυροβόλησε σε συμπλοκή προσφύγων

Ο ιδιοκτήτης καφενείου είχε πυροβολήσει στον αέρα στη διάρκεια συμπλοκής

Αθώος, υπό πανηγυρικά χειροκροτήματα κρίθηκε ο ιδιοκτήτης καφενείου στη Χίο που είχε πυροβολήσει στον αέρα με καραμπίνα, στη διάρκεια συμπλοκής προσφύγων, την προηγούμενη Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου κάθισε στο εδώλιο με τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και των άσκοπων πυροβολισμών.

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο αποδεχόμενο την εισήγηση της εισαγγελέως για την απαλλαγή του κατηγορουμένου από όλες τις κατηγορίες.

Ο άνδρας βρέθηκε ενώπιον ομάδων μεταναστών από την Αλγερία και το Αφγανιστάν που αλληλοχτυπιούνταν.

Η εισαγγελέας επεσήμανε μεν το παράνομο των πράξεων του κατηγορουμένου, τόνισε όμως, πως υπήρχε κατάσταση ανάγκης, που αίρει τον άδικο χαρακτήρα τους και τον καταλογισμό τους. Στη διάρκεια της δίκης, οι μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ότι είχε δημιουργηθεί εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση, λόγω των συμπλοκών, ενώ ετίθετο σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα θαμώνων του καφενείου, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο γιος του δικαζόμενου.

Τόνισαν δε, ότι μπροστά στον κίνδυνο αυτό, ο κατηγορούμενος πήρε από το αυτοκίνητό του την κυνηγετική καραμπίνα και έριξε πυροβολισμούς στον αέρα, σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να αποτρέψει τα χειρότερα, αφού όλες οι προηγούμενες προσπάθειές του, όπως είπαν, να τους αποτρέψει φωνάζοντάς τους, είχαν αποτύχει. Ανάλογες ήταν και οι μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν ληφθεί από μετανάστες, που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας και οι οποίες διαβάστηκαν στο ακροατήριο.

Μάρτυρες κατηγορίας δεν υπήρξαν.

Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης και εισαγγελέας, η κ. Σπυριδούλα Σταυράτη.

Στη διάρκεια των επεισοδίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Χίου έξι άτομα, εκ των οποίων δύο εισήχθησαν για νοσηλεία.