Έστειλε τη μάνα του στο νοσοκομείο επειδή δεν του έδωσε χρήματα

Ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Αυτόφωτο Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 40χρονο

Ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Αυτόφωτο Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 40χρονο, που χτύπησε τους δύο του γονείς, αποδεχόμενο ότι προκάλεσε ελαφρές σωματικές βλάβες στη μητέρα του, ενώ αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για ξυλοδαρμό του πατέρα του.

Η μητέρα του 40χρονου, κατέθεσε ότι έχει μίσος μαζί της και τη χτύπησε διότι ζητούσε χρήματα που δεν υπήρχαν για να του δώσουν. Η ίδια είπε ότι ο γιός τους χρειάζεται ιατρική βοήθεια και πρέπει να πάει σε κλινική, διότι δεν παίρνει τα φάρμακά του και δεν μπορούν να τον ελέγξουν.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο πατέρας του κατηγορούμενου είπε ότι έγινε φασαρία και ο γιος του χτύπησε τη μητέρα του. Μάλιστα, προσπάθησε να της πετάξει καρέκλα, αλλά ο ίδιος εέβαλε το χέρι του και τελικά η σύζυγός του χτύπησε λίγο στο χέρι. Ο ηλικιωμένος είπε στο Δικαστήριο ότι θέλει ο γιός του να μπει σε ίδρυμα, διότι νευριάζει και τους χτυπά.

Από την πλευρά του,  ο δράστης υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αμέλησε τελευταία να πάει στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, όπου παρακολουθείται και να πάρει τη φαρμακευτική του αγωγή, αναγνώρισε ότι υπάρχει ένταση στην οικογένεια, έριξε το φταίξιμο στον εαυτό του και είπε ότι δεν θέλει να συμβαίνουν αυτά. 

Τελικά, επειδή η ηλικιωμένη μητέρα του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού,  το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 40χρονο για πρόκληση σωματικών βλαβών και τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία ενδοοικογενειακής βίας κατά του πατέρα του, επιβάλλοντας το ελάχιστο της ποινής φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Φωτογραφία αρχείου