Πακιστανοί έκαναν ανήθικες προτάσεις σε Ιρακινούς στο hot spot

Σε ρητή δικάσιμο παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου δύο Πακιστανοί, ηλικίας 20 και 19 ετών, που συνελήφθησαν στις 22 Νοεμβρίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τεσσάρων ανήλικων Ιρακινών, που διαμένουν προσωρινά στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στα Σφαγεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας ενός 12χρονου μετανάστη από το Ιράκ, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ότι ο γιος του μαζί με τρία ακόμη ανήλικα παιδιά, τον ενημέρωσαν ότι περί ώραν 20.30 με 21.00 της προηγούμενης ημέρας, οι δύο Πακιστανοί, τους επέδειξαν σε κινητό τηλέφωνο, φωτογραφίες με γυμνούς άνδρες και γυναίκες, που απεικονίζονται να επιδίδονται σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις και τους πρότειναν να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους, έναντι αμοιβής και συγκεκριμένα έναντι του χρηματικού ποσού των 30 ευρώ!!

Οι δύο Πακιστανοί, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ προανακρινόμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδουν τα παιδιά.
Το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε ελληνικά κέντρα φιλοξενίας έχει προσλάβει διαστάσεις διεθνώς.
Ο βρετανικός Observer, σε πρόσφατο άρθρο του ισχυρίστηκε ότι έχει λάβει γνώση περιστατικών κακοποίησης παιδιών, τονίζοντας πως οι συνθήκες ασφαλείας σε ορισμένα κέντρα είναι τόσο ελλιπείς, που τα παιδιά φοβούνται να βγουν από τις σκηνές τους τη νύχτα.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις φέρονται επίσης να υποστηρίζουν την άποψη πως αρκετά παιδιά έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης «στους υποτιθέμενους ασφαλείς καταυλισμούς της Ελλάδας που έχουν δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης στην Ε.Ε.». Μάλιστα, η εφημερίδα, επικαλούμενη εθελοντή, που εργάζεται στον καταυλισμό, τονίζει πως στο κέντρο φιλοξενίας στο πρώην εργοστάσιο της Softex στη Θεσσαλονίκη, ο κίνδυνος σεξουαλικών επιθέσεων είναι τόσο αυξημένος που οι γυναίκες φοβούνται να πάνε βράδυ στις τουαλέτες του camp. Ο ίδιος εθελοντής φέρεται να υποστήριξε στην εφημερίδα πως αρκετές νεαρές κοπέλες έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από συμμορίες αντρών.

Σύμφωνα πάντα με τον εθελοντή, ο οποίος επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μία οικογένεια Ιρακινών αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε πρόχειρο κατάλυμα έκτακτης ανάγκης έξω από το κέντρο φιλοξενίας, ύστερα από επίθεση που δέχτηκε η 7χρονη κόρη τους.

Η εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, Ανίτα Ντουλάρντ, δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί τα περιστατικά σεξουαλικής βίας στα στρατόπεδα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα και πως έχει ενημερωθεί και η ελληνική κυβέρνηση γι’ αυτό.

Με τη σειρά της, η Άννα Κιάρα Νάβα από τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» της Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσε ότι έχουν ακούσει πολλές φορές για περιστατικά επιθέσεων εναντίον παιδιών και ότι στη Softex τουλάχιστον 10 γυναίκες έχουν κάνει καταγγελίες, εξηγώντας μάλιστα ότι υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες, κυρίως παιδιά, που φοβούνται να μιλήσουν.

«Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, ηλικίας 16-17 ετών να επιβιώσουν», σημειώνει. «Εκεί μέσα επιβιώνει ο ισχυρότερος. Από το απόγευμα και μετά είναι αδύνατον να τα εντοπίσουμε (σ.σ. τα παιδιά), διότι κρύβονται στις σκηνές τους. Οι γυναίκες φοβούνται και παραπονιούνται ότι όταν νυχτώνει δεν μπορούν να πάνε στις τουαλέτες μόνες τους. Όλες έχουν ακούσει περιστατικά επιθέσεων», δήλωσε η Άννα Κιάρα Νάβα.

Η Ύπατη Αρμοστεία έχει επισημάνει τις ανησυχίες της, ειδικά για αυτό το ζήτημα (σ.σ των σεξουαλικών επιθέσεων), υποστηρίζοντας πως δεν είναι ασφαλή για τα παιδιά και τις γυναίκες.

Μόλις πρόσφατα εξάλλου το πανελλήνιο συγκλόνισε υπόθεση ομαδικού βιασμού από τέσσερις 17χρονους ομοεθνείς του, ενός 16χρονου ασυνόδευτου πρόσφυγα από το Πακιστάν.

Οι δράστες πλησίασαν το θύμα και έπειτα από απειλές και εκβιασμούς το βίασαν. Οι τέσσερις, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποίησαν βία κατά του 16χρονου, τον οποίο απειλούσαν με σιδερένιους λοστούς, ενώ επιπλέον κατέγραψαν με τα κινητά τηλέφωνά τους τις πράξεις τους.

Μετά την καταγγελία, οι τέσσερις δράστες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και το θύμα υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, τα ευρήματα της οποίας επιβεβαίωσαν όσα είχαν καταγγελθεί.
Μάλιστα, τα τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποίησαν, κατασχέθηκαν και αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας μια και αποδεικνύουν την αποτρόπαια πράξη τους.

Πηγή: dimokratiki.gr