Θεομηνία στο Ηράκλειο: Άντρας έπεσε στη θάλασσα

Η κακοκαιρία χτύπησε το νησί

Αρκετά και σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Χαρακτηριστικό είναι ότι τρία πλοία αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά την παραμονή τους στο λιμάνι με ένα από αυτά να αγκυροβολεί τελικώς στο λιμάνι των Λινοπεραμάτων. Πρόκειται για το Blue Horizon ο πλοίαρχος του οποίου έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος αν το πλοίο παραμείνει στο Ηράκλειο υπό αυτές τις συνθήκες. Ωστόσο, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα το πλοίο ήταν και πάλι καθ'οδόν για το λιμάνι του Ηρακλείου.

Το δεύτερο περιστατικό έχει να κάνει με το επιβατικό τουριστικό "Καλιδόνα" το οποίο προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Από το περιστατικό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν σημειώθηκε ούτε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση. 

Το τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο τους Λιμενικούς καθώς υπήρξε τραυματισμός Λιμενικού Οργάνου κατά τη διάρκεια περιστατικού με άνθρωπο στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ηρακλείου χρειάστηκε να επέμβει καθώς σκάφος στη Μαρίνα αντιμετώπιζε δυσκολίες λόγω των θυελλωδών ανέμων. Την ώρα που το προσωπικό προσπαθούσε να προσδέσει το σκάφος, ένας 62χρονος άνδρας που επέβαινε σε αυτό, προσπάθησε να βοηθήσει με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό. Η επέμβαση ήταν άμεση και έτσι ο 62χρονος διασώθηκε πολύ γρήγορα. Από το ίδιο περιστατικό, τραυματίστηκε στο μάτι ένας Λιμενικός.

Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι του Ηρακλείου σήμερα, καταγράφηκαν ριπές ανέμων άνω των 60 μιλίων/ώρα. 

Το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι έχουν δεμένΑ σκάφη να μεριμνήσουν άμεσα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί μέχρι και τώρα, το Λιμεναρχείο έχει επέμβει σε περισσότερα από 25 περιστατικά, όπως τονίζει στο ekriti.gr ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής ΛΣ στην Κρήτη, Δημήτρης Σαϊτάκης.