Φασαρίες στα Χανιά από Αμερικανούς στρατιώτες που ενοχλούν τους πολίτες

Οι στρατιωτικοί του ελικοπτεροφόρου "Wasp" μεθάνε και τσακώνονται

Αρκετά περιστατικά έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής οι Αμερικάνοι στρατιωτικοί του ελικοπτεροφόρου USS Wasp», που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Σούδα.

Το ελικοπτεροφόρο διαθέτει προσωπικό 3.000 άτομα, μεταξύ των οποίων, πλήρωμα, στρατιώτες και κυρίως πεζοναύτες, οι οποίοι «κατακλύζουν» αυτές τις ημέρες το κέντρο της πόλης και όχι μόνο. 

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, πολίτες αλλά και επιχειρηματίες παραπονούνται τακτικά για τη συμπεριοφορά των Αμερικανών. Συγκεκριμένα, σε δρόμους όπως η Καλλεργών, η Νταλιάνη αλλά και στα σοκάκια του Παλιού Λιμανιού, οι στρατιωτικοί κυκλοφορούν συνεχώς με τις μπύρες στο χέρι, ενοχλώντας τους περαστικούς. Σύμφωνα με καταγγελίες, κάποιες φορές κρύβονται σε σκοτεινά σημεία και τρομάζουν ακόμα και τους οδηγούς με το να πετάγονται ξαφνικά μπροστά τους.

Επίσης, πολλοί από τους κατοίκους της παλιάς πόλης πετάγονται φοβισμένοι έξω από το σπίτι τους, από τις φωνές και τους καυγάδες που γίνονται συχνά τις τελευταίες ημέρες.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι καταστηματάρχες που βλέπουν συχνά τους πελάτες τους να παρενοχλούνται από τους αμερικανούς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι αμούστακα παιδιά 20- 23 χρονών, που πολλές φορές βρίσκονται σε κατάσταση μέθης.

Πάντως υπάρχουν και καταστηματάρχες που βλέπουν τους αμερικανούς σαν «μάννα εξ ουρανού» για το ταμείο τους, ιδιαίτερα τώρα στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Σημειώνεται ότι το ελικοπτεροφόρο θα παραμείνει στα Χανιά περίπου 10 ημέρες και ο σκοπός της άφιξης του είναι η αναψυχή του πληρώματος.