Παλλεσβιακό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα

Στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς

Μεγάλο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό παλλεσβιακό συλλαλητήριο, πραγματοποιείται σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Στην πρόσκληση στο συλλαλητήριο σημειώνεται ότι «η εγρήγορση της κοινωνίας, η ενημέρωσή της και η σταθερή προσήλωσή της στις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης μπορούν να είναι οδηγός για ένα πιο φωτεινό μέλλον για όλους. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Λέσβου να απομονώσουμε τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να δώσουμε τη μάχη για να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα χοτσποτ, να πάρουν έγγραφα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους».

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν το τοπικό Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Λέσβου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο Σύλλογος εργαζομένων στην αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση, η ΠΑΣΕ ΟΤΕ, η Ένωση Συντακτών ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων και Η ΠΟΕΣΥ, το Σωματείο Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Λέσβου, το αντιρατσιστικό παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» και άλλες πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες.

«Η Λέσβος έγινε παγκόσμιο σύμβολο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και δεν θα επιτρέψουμε σε μια χούφτα νοσταλγών του Χίτλερ να την μετατρέψουν σε ορμητήριο για ρατσιστικές επιθέσεις. Η Λέσβος είναι και θα μείνει νησί αντιφασιστικό, νησί αλληλεγγύης στους πρόσφυγες!» σημειώνουν οι διοργανωτές.