Μητέρα μικρού Μπεν: Ξέρω πως είναι νεκρός αλλά πρέπει να τον βρω!

"Θέλω να σκίσω το νησί για να τον βρω. Κάποιος ξέρει που είναι. Για όνομα του Θεού, βοηθήστε με να τον βρω"

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ ολοκλήρωσε τις έρευνες ένα σχεδόν μήνα μετά για τον εντοπισμό των οστών του μικρού Μπεν στην Κω, και ανακοίνωσε ότι «ο μικρός Μπεν σκοτώθηκε σε δυστύχημα, κοντά στο αγροτόσπιτο των παπούδων του στη Κω». Επίσης οι ομάδες έρευνες βρήκαν και "ένα αντικείμενο που άνηκε στον Μπεν, την εποχή που εξαφανίστηκε" και εξετάζεται στα ειδικά εργαστήρια. 

Η Κέρι Νίνταν βρέθηκε στην Κω για να επισκεφτεί το χώρο όπου γίνονταν οι έρευνες και να ευχαριστήσει τους Βρετανούς αστυνομικούς για τις προσπάθειες που έκαναν όλο αυτό το διάστημα.

Η μητέρα του μικρού Μπεν δεν κατάφερε να συγκρατήσει την οργή της για τον άνθρωπο που πιστεύει ότι σκότωσε άθελά του τον Μπεν:

«Ο Μπάρκας ήξερε. Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση» είπε και συνέχισε με δάκρυα στα μάτια:

«Ξέρουν ότι ο Μπεν έχει πεθάνει αλλά δεν μπορούν να τον βρουν. Η αστυνομία είπε πως είναι ώρα να σταματήσουμε την έρευνα των τελευταίων 25 ετών. Έχουν δίκιο, αλλά δεν μπορώ να πω αντίο όταν ξέρω πως βρίσκεται κάπου στο νησί. Νιώθω ράκος. Δεν γίνεται να νιώσω χειρότερα απ' ό,τι τώρα. Δεν έφυγε από την Κω, δεν τον πήρε κανείς, άρα είναι κάπου εδώ. Πιστεύουν πως είναι εδώ αλλά δεν μπορούν να ψάξουν τα χωράφια του καθενός ή τα σπίτια που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Θέλω να σκίσω το νησί για να τον βρω. Κάποιος ξέρει που είναι. Για όνομα του Θεού, βοηθήστε με να τον βρω. Ξέρουμε πως είναι νεκρός αλλά πρέπει να τον βρούμε. Δεν είναι εκεί που τον άφησα. Κάποιος ξέρει που είναι. Κάποιος άλλος τον έβαλε εκεί και δεν μπορώ να του πω αντίο μέχρι να μάθω ακριβώς που είναι. Σας παρακαλώ, αφήστε με να πω αντίο στον γιο μου. Δεν μπορώ να τον αφήσω εκεί, στο νησί. Πρέπει να τον βρω. Να τον πάρω κάπου όπου θα βρει γαλήνη, όπου θα βρω κι εγώ γαλήνη, όπου θα μπορώ να πενθήσω».