Ξυλοκόπησαν άγρια συμμαθητή τους στην Κω

Εντύπωση προκαλεί ότι ο άγριος ξυλοδαρμός βιντεοσκοπήθηκε από κάποιους άλλους μαθητές

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μαθητής γυμνασίου στην Κω!

Το περιστατικό συνέβη έξω από το 2ο Γυμνάσιο, όταν το θύμα, μαθητής της Γ’ Τάξης, ζήτησε από συμμαθητή του μικρού του αδελφού, που φοιτά στο 1ο Γυμνάσιο, να σταματήσει να τον παρενοχλεί.

Το γεγονός εξόργισε τον 14χρονο και την επόμενη ημέρα προέτρεψε οκτώ (8) συμμαθητές του να στήσουν καρτέρι στον 15χρονο, έξω από το σχολείο του, χτυπώντας τον με μανία στο πρόσωπο και στο σώμα.
Ο ίδιος δεν μετείχε στον καβγά.

Εντύπωση προκαλεί ότι ο άγριος ξυλοδαρμός βιντεοσκοπήθηκε από κάποιους άλλους μαθητές, που έτυχε να είναι παρόντες στο επεισόδιο, χωρίς ωστόσο να επέμβουν.

«Για σκληρό βίντεο» έκανε λόγο στην ΕΡΤΡόδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ιπποκρατείου Γυμνασίου Νίκος Νιμερίνης.

Σημειώνεται ότι ο μικρός αδελφός του 15χρονου, δεχόταν από πέρυσι επιθέσεις και προπηλακισμούς από το συγκεκριμένο μαθητή και παρά τις συνεχείς καταγγελίες για τη συμπεριφορά του, δεν έγινε τίποτα.

Μετά το περιστατικό, ο 14χρονος ηθικός αυτουργός της επίθεσης, τιμωρήθηκε με τριήμερη αποβολή από τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ οι γονείς των παιδιών που ενεπλάκησαν στο ξυλοδαρμό κλήθηκαν από τον Εισαγγελέα.
Οι γονείς του θύματος προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνύσεις, ενώ παράλληλα ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον αποτροπιασμό του, για το ξυλοδαρμό του μαθητή, εξέφρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ιπποκρατείου Γυμνασίου, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας εντός της σχολικής κοινότητας.