Βόλβη: Εκτός σχολείου τα παιδιά λόγω προσφύγων, παρά την παρέμβαση εισαγγελέα

Μόλις 36 από τους 130 μαθητές πήγαν στο σχολείου στον Προφήτη

Ούτε η παρέμβαση του εισαγγελέα δεν ήταν αρκετή και οι γονείς στο δημοτικό σχολείο του Προφήτη στη Βόλβη εξακολουθούν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αντιδρώντας στη φοίτηση παιδιών προσφύγων στο σχολείο, κατά τις απογευματινές ώρες.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση, μόλις 36 από τους 130 μαθητές του σχολείου προσήλθαν για μάθημα.

Χθες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν τελούνται αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο και μία σειρά από άλλες πράξεις, όπως αυτές της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και της παράνομης βίας. Είχε προηγηθεί ενημέρωση του εισαγγελέα από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, έπειτα από επιστολή που έφθασε στη διεύθυνση, την οποία υπέγραφαν πέντε μέλη επιτροπής γονέων του δημοτικού σχολείου Προφήτη, εξηγώντας τους λόγους της αποχής των παιδιών τους από τα μαθήματα.

Κληθείς να σχολιάσει τους σε βάρος του ισχυρισμούς, που διατύπωσε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ότι «αντί να επιδιώξει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και των γονέων, ώστε να πεισθούν οι γονείς και να ξεπεράσουν τις φοβίες τους για τη συνύπαρξη όλων των παιδιών, επέλεξε τα αστυνομικά μέτρα και τον εισαγγελέα», ο κ. Ανανιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ ότι δεν ήταν εκείνος που κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το σχολείο, ενώ για την ενημέρωση του εισαγγελέα επισήμανε ότι «όταν μία επιτροπή γονέων, που δεν είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, στέλνει έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι δε θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, είναι υποχρέωση να ενημερωθούν οι εισαγγελικές Αρχές».