ΟΑΣΘ: Τελεσίγραφο για χειρόφρενο ξανά στα λεωφορεία

Μέχρι την Πέμπτη θα κριθεί το μέλλον του Οργανισμού

Τελεσίγραφο έστειλαν οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προς την κυβέρνηση απειλώντας και πάλι με χειρόφρενο στα λεωφορεία. Η διοίκηση του Οργανισμού έστειλε το πρωί συγκεντρωμένα όλα τα διευκρινιστικά στοιχεία που ζητούσε το υπουργείο Οικονομικών, από την εξέταση των οποίων θα διαπιστωθεί και θα ρυθμιστεί οριστικά το εάν και πόσο οφείλει το ελληνικό Δημόσιο στην επιχείρηση.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο Μακεδονικό Πρακτορείο ότι: «Μέχρι το μεσημέρι περιμένω κάτι. Ωστόσο δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος και εκτιμώ ότι κατά 99% την Πέμπτη, 13/10, θα τραβήξουμε και πάλι χειρόφρενο».

Το τελεσίγραφο των εργαζομένων προς τον υπ. Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, αναφέρει ότι εάν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, έως τις 12/10, τότε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Νοέμβριο θα καταβληθεί δόσης της κρατικής επιχορήγησης από το υπουργείο Μεταφορών, ύψους 3,04 εκατ. ευρώ, από τα 3,9 της μηνιαίας επιχορήγησης, όσα δηλαδή απαιτούνται για να εξοφληθεί ένας μήνας δεδουλευμένων.

«Εάν δούμε τα λεφτά στους λογαριασμούς μας, τότε δεν θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά στο ΜΠΕ ο κ. Τσερμενίδης και διευκρίνισε, ότι η επιφυλακτικότητά του οφείλεται στην ασυνέπεια στα λεγόμενα του υπουργού, στο πρόσφατο παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, επισήμανε ότι σε επικοινωνία του με το υπουργείο Οικονομικών, ενημερώθηκε, ότι εντός των επόμενων ημερών θα μπουν στα ταμεία του Οργανισμού, χρήματα που οφείλει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΑΣΘ, έναντι της ασκούμενης κοινωνικής πολιτικής. Τα χρήματα αυτά θα προέρχονται, είτε από το υπουργείο Εργασίας, για τις δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων, είτε από το υπουργείο Παιδείας, για τις μετακινήσεις φοιτητών και μαθητών με μειωμένο εισιτήριο.

Η εξόφληση του προηγούμενου μήνα καταβάλλεται στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ κάθε 12 του επόμενου και στο πλαίσιο αυτό, οι επόμενες δύο ημέρες κρίνονται κρίσιμες για το τι μέλλει γενέσθαι.