Τελικά τι βρωμάει στο Κορδελιό;

Οι αρχές αναζητούν στο έδαφος την εστία που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων

Εδώ και μήνες, η καθημερινότητα των κατοίκων του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη έχει διαταραχθεί από μια πολύ έντονη δυσοσμία που επικρατεί στην περιοχή. Νέο πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν τα παιδιά της περιοχής ξεκίνησαν να πηγαίνουν στο σχολείο και άρχισαν να παραπονιούνται για ενοχλήσεις στα μάτια τους.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη δυσοσμία. Προηγήθηκε εντολή της διευθύνουσας την Εισαγγελία, Σύρμως Κακάλη προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Ευαγγελία Καρανίκα να παραγγείλει έρευνα για το θέμα προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που συνδέονται με περιβαλλοντικά αδικήματα.

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τώρα την αιτία της έντονης δυσοσμίας στο έδαφος, με επιτόπιες έρευνες σε βιομηχανίες της δυτικής Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί εάν η δυσοσμία προέρχεται από τη λειτουργία των μονάδων αυτών κι αν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα μέτρα.

"Μετά από την πολύμηνη διερεύνηση του φαινομένου της δυσοσμίας στην περιοχή του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου από τις υπηρεσίες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του δήμου, καθώς και τον αποκλεισμό άλλων περιοχών, αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες εντοπίζουν την εντονότερη δυσοσμία και τη μεγαλύτερη πυκνότητα οσμών στην τοπική κοινότητα Κορδελιού. Παράλληλα προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο η δυσοσμία να προέρχεται μέσα από τις αποχετεύσεις, όπου ενδέχεται ασυνείδητοι να απορρίπτουν ουσίες - απόβλητα που δημιουργούν χημικές ενώσεις, με συνέπεια να προκαλείται δυσοσμία", δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής.