ΟΑΣΘ: Άκαρπη συνάντηση με Σπίρτζη – Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι για πέμπτη μέρα

Χωρίς λεωφορεία θα παραμείνει και σήμερα, για πέμπτη συνεχή ημέρα, η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, κρίνοντας ότι η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, δεν απέδωσε τα ευκταία αποτελέσματα ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αύριο εκδικάζεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης, ενώ αργότερα απόψε αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων, ώστε να συζητηθεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

"Για τους εργαζόμενους το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης δεν ήταν το αναμενόμενο, παρότι θέλαμε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί σήμερα ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας", δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης. Όπως επισήμανε, ο υπουργός πρότεινε μεν στους εργαζομένους να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, αλλά οι ίδιοι διαφώνησαν ζητώντας την πλήρη εξόφληση των οφειλόμενων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας δεδουλευμένα ύψους 6,1 εκατ. ευρώ των 2.300 απασχολούμενων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

 

"Εγωιστική η στάση Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ"

Για «εγωιστική στάση» στο θέμα του ΟΑΣΘ κατηγορεί τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας.

«Η αφάνταστη ταλαιπωρία χιλιάδων Θεσσαλονικέων μετά την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο! Είναι αδιανόητο να παρατηρείται αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, να μην μπορούν να μετακινηθούν συνάνθρωποί μας εξαιτίας της εγωιστικής στάσης του κ. Σπίρτζη, που έως τώρα δεν ήθελε καν να συναντήσει και να συζητήσει με τους εκπροσώπους του ΟΑΣΘ», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο υπουργός», σημειώνει ο κ. Γκιουλέκας, «φαίνεται να ξεχνά ότι 500 χιλιόμετρα βορειότερα των Αθηνών, στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές μετακίνησης, παρά μόνον οι αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ και τα ταξί!».

Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για «απαράδεκτες λογικές» και καλεί την κυβέρνηση να δώσει μία λύση, σημειώνοντας ωστόσο ότι λύση χωρίς διάλογο δεν πρόκειται να βρεθεί.

«Έπρεπε να περάσουν δύο περίπου χρόνια για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι κυβέρνηση και ΟΑΣΘ προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων;», διερωτάται ο κ. Γκιουλέκας.