ΒΙΝΤΕΟ: Όταν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου καλούσε σε “μη νόμιμες πράξεις”

"Δεν υπάρχουν ναζιστικές τάσεις στο δήμο μας", δηλώνει ο Αστέριος Γαβότσης

Λίγες μόνο μέρες πριν από το “σίριαλ” με την άρνηση τοπικών φορέων να δεχθούν την εισαγωγή προσφυγόπουλων στα σχολεία του Ωραιοκάστρου, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, προέτρεπε ουσιαστικά πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους...

Μιλώντας σε συγκέντρωση δημοτών στην πλατεία του Μελισσοχωρίου, ο Αστέριος Γαβότσης αναφέρθηκε σε φήμες περί εγκατάστασης προσφύγων σε σπίτια στην περιοχή, και ακούγεται στο βίντεο να λέει: «Μου είπε ο κ. Τόσκας ότι φασιστικοποιώ την τοπική κοινωνία. Με είπαν ρατσιστή, με είπαν ξενοφοβικό. Δεν είμαι τίποτα από όλα αυτά, ξέρετε πολύ καλά ποιος είμαι. Τέτοιες τάσεις ούτε είχα, ούτε θα αποκτήσω όσο μεγαλώνω. Είμαι ο πιο δημοκρατικός. Μακριά από μένα αυτές οι ταμπέλες».

Και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Δήμαρχος: Προσέξτε όμως, μιλάμε για έναν ιδιωτικό χώρο που σαν διοίκηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παρέμβουμε. Μπορείτε να παρέμβετε εσείς

Πολίτης: Πώς; Νόμιμα; Με ποιον τρόπο;

Δήμαρχος: Νόμιμα δεν υπάρχει.

Πολίτης: Άρα μου λες να πάω να ανοίξω κεφάλια;

Δήμαρχος: Μπράβο, αυτό το είπες εσύ. Δεν το είπα εγώ.

Μιλώντας πάντως σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γαβότσης ξεκαθάρισε ότι «οι γονείς και κηδεμόνες αποφασίζουν μόνοι τους χωρίς την παρέμβαση της δημοτικής αρχής», ενώ ερωτηθείς αν επικροτεί αυτήν την απόφαση, απάντησε πως «δεν σχολιάζω τις αποφάσεις των συλλόγων. Είμαι αποφασισμένος να στηρίξω την απόφαση της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου».

«Εάν η κυβέρνηση δεν δεχτεί τις προτάσεις του δημοτικού συμβουλίου και προχωρήσει στην κίνηση, τότε θα είμαι στο πλευρό του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων όλου του δήμου», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν ναζιστικές τάσεις στο δήμο μας. Μακριά από μας τα ρατσιστικά φαινόμενα», ενώ έθεσε κι ένα ερώτημα: «Να μου απαντήσει κάποιος γιατί το 10% των προσφύγων της Ελλάδας βρίσκεται στο δήμο Ωραιοκάστρου…».