Επεισόδια στη Μυτιλήνη μετά από φήμες για νεκρούς μετανάστες

Περίπου 200 Πακιστανοί μετανάστες διαδήλωσαν όταν διαδόθηκε φήμη για 7 νεκρούς μετανάστες στη Μυτιλήνη και άλλο ένα λιμάνι

Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στη Μυτιλήνη όταν οργισμένοι μετανάστες βγήκαν από το hotspot στους δρόμους μετά από φήμες για επτά νεκρούς μετανάστες, πέντε Πακιστανούς και δύο Μαροκινούς, σε φορτηγό αυτοκίνητο σε ένα πλοίο στο δρόμο από τη Μυτιλήνη σε κάποιο άλλο λιμάνι της Ελλάδας.

Περίπου 200 Πακιστανοί και βορειοαφρικανοί μετανάστες εξεγέρθηκαν, βγήκαν από το hotspot φωνάζοντας συνθήματα ενώ κατά την πορεία τους έσπασαν και δυο αυτοκίνητα εργαζομένων στο κέντρο.

Παρά το ότι η πληροφορία περί νεκρών μεταναστών διαψεύδονταν από κάθε δυνατή πηγή και μεταφραστές συνεργάτες ΜΚΟ προσπαθούσαν να τους ηρεμήσουν, «αόρατα κέντρα» μέσω τηλεφωνημάτων καθοδηγούσαν τους εξεγερμένους στο να εγκαταλείψουν το hotspot και να κατευθυνθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Ακολούθησε ένα πραγματικό κυνηγητό σε μια απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από το hotspot μέχρι το πάρκο της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της πόλης όπου οι εξεγερμένοι μετανάστες έφτασαν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένας από όσους τους καλούσαν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης.

Περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα επέστρεψαν στο hotspot.