Αρρώστησαν από τη ζέστη τα πεπόνια στον Έβρο

Εκτεταμένη προσβολή καλλιεργειών από ωίδιο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Εκτεταμένη προσβολή καλλιεργειών πεπονιού από την ασθένεια "ωίδιο" σημειώνεται στον Έβρο, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επειδή αυτή η ασθένεια είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί, κρίνεται σκόπιμο, ήδη, από την εμφάνιση των πρώτων προσβολών σε μία καλλιέργεια να εφαρμόζονται κατάλληλα σκευάσματα φυτοπροστασίας ή να πραγματοποιείται επίπαση σκόνης θείου («θειάφισμα»), σε συνεργασία πάντα και με τη συμβουλευτική υποστήριξη των γεωπόνων της Διεύθυνσης.

«Επιπλέον, όσοι παραγωγοί θα ποτίσουν τις καλλιέργειες πεπονιού, καλούνται να απευθύνονται στους κατά τόπους γεωπόνους, για να λάβουν οδηγίες αντιμετώπισης των ασθενειών που προκαλούνται από την υψηλή εδαφική υγρασία, για τυχόν παρεμβάσεις που θα πρέπει να κάνουν μετά το πότισμα. Οι τηλεφωνικοί αριθμοί των γραφείων Αγροτικής Οικονομίας Εβρου είναι: Φερών 25550 22150, Τυχερού 25540 20090 και Σουφλίου 25540 22259», τονίζεται στην ανακοίνωση.