Βίαια επεισόδια στο hotspot της Σάμου με πολλούς τραυματίες

Η αστυνομία προχώρησε σε πολλές προσαγωγές, που πιθανότατα θα μετατραπούν σε συλλήψεις

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 15 άτομα και να γίνουν πολλές προσαγωγές.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνεπλάκησαν, για άγνωστο λόγο, μεταξύ τους Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί. Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ κάποιοι από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα. Παράλληλα, ένα μέρος του κέντρου κράτησης καταστράφηκε από τις φωτιές που έβαλαν μετανάστες.

Χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου για να αποκατασταθεί η τάξη, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από όσους συμμετείχαν στα επεισόδια έχουν τραυματιστεί σοβαρά και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο του νησιού.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για περισσότερους από 30 τραυματίες, σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, διευκρίνισε ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 15. Πολλοί από τους τραυματίες, σύμφωνα με τον ίδιο, φέρουν εκδορές, οκτώ χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι περισσότερες από τις προσαγωγές πρόκειται να μετατραπούν σε συλλήψεις.