Συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες οι λιμενεργάτες στη Θεσσαλονίκη

Διεκδικούν διασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων και αντιδρούν στην ιδιωτικοποίησή του

Τη συνέχιση των 48ωρων κυλιόμενων απεργιών τους, την Παρασκευή και τη Δευτέρα, 3 και 6 Ιουνίου, καθώς και την αποχή από την εργασία του Σαββατοκύριακου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), που ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο λιμάνι, τη θέσπιση των εργασιακών τους σχέσεων στη βάση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του Γενικού Κανονισμού Εργασίας, καθώς και την ύπαρξη και λειτουργία διαδικασίας συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Όπως υποστήριξαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε αντίθεση με όσα δήλωσε προ ημερών ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, οι θέσεις εργασίας δεν είναι διασφαλισμένες. Πρόσθεσαν ότι η λύση μπορεί να δοθεί, πλέον, μόνο σε υψηλότατο πολιτικό επίπεδο και προς τούτο ζήτησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΟΛΘ, Τριαντάφυλλος Αφεντουλίδης, επεσήμανε ότι ως έχουν τα πράγματα, η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο λιμάνι, αφού τα απαιτούμενα έργα δεν προχωρούν επί δεκαετίες και τα υψηλά κέρδη του διατίθενται κερδοσκοπικά.

Επίσης, οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι όσα ακούγονται για προνομιούχους λιμενεργάτες με υψηλούς μισθούς δεν ισχύουν, αφού ο μέσος καθαρός μισθός δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.