Μητέρα: Ο Μπεν λέγεται Ανδρέας και ζει με κάποιον Νίκο – Νέα μαρτυρία για Σάμο

Έκκληση από τους Βρετανούς αστυνομικούς και αμοιβή από φιλανθρωπική οργάνωση

"Ο Μπεν είναι ζωντανός και τον λένε Ανδρέα", τόνισε χαρακτηριστικά η μητέρα του, μιλώντας στην τηλεοπτική συχνότητα του καναλιού STAR την Τετάρτη

"Πιστεύω ότι κάποιος από την Κω έχει πληροφορίες για το τι συνέβη στον Μπεν και που μπορεί να είναι σήμερα. Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες πριν μερικά χρόνια ότι ο Μπεν έχει φύγει από την Κω, ζει με νέο όνομα, Ανδρέας, και ζει με έναν άνδρα που τον λένε Νίκο" τόνισε η μητέρα του Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991 από το νησί σε ηλικία 21 μηνών προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον", χαρακτηριστικά σημείωσε η μητέρα του.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου της «Σαμιακής Γνώμης» στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» υπάρχουν υπόνοιες ότι ο Μπεν όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά πιθανότατα να βρίσκεται στη Σάμο

«Από τον περασμένο Αύγουστο είχαμε πληροφορία ότι υπάρχει μάρτυρας που, τις ημέρες που χάθηκε ο μικρός Μπεν,  τον είδε μπροστά του σε ένα χωριό της Σάμου (λίγες ημέρες αφότου εξαφανίστηκε το 1991) όταν κάποιοι τσιγγάνοι ζήτησαν τη βοήθεια του για να τους φτιάξει το αυτοκίνητο. Πήγε να τους βοηθήσει και είδε μπροστά του τον μικρό. «Κατάξανθος με γαλανά μάτια» όπως μου αναφέρει σε συνέντευξη που μου έχει δώσει πρόσφατα».

Ο δημοσιογράφος τόνισε πως ο μάρτυρας ρώτησε τους τσιγγάνους για το παιδί, μιας και δεν είχε καμία σχέση με την υπόλοιπη οικογένεια του. Τότε η τσιγγάνα εκνευρισμένη του απάντησε με ακατάλληλη φράση, ότι άλλαξε ο γαμπρός.

Ωστόσο, επειδή είχε δει και μια άλλη νεαρή κοπέλα γύρω στα 18 που είχε τα χρώματα του αγοριού υπέθεσε πως ο μικρός ίσως είναι δικό της παιδί και δεν έδωσε συνέχεια γιατί η τσιγγάνα είχε εκνευριστεί πολύ.

Δυο μέρες μετά στο συνεργείο που έχει ο μάρτυρας δυο τρία τσιγγανόπουλα πήγαν και ζήτησαν να πλυθούν. Ο άνδρας, όμως, πρόσεξε  ότι το ξανθό έβαφε τα μαλλιά του.

Ο Μπεν εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991 από το νησί σε ηλικία 21 μηνων.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί που έχουν φτάσει στην Κω απευθύνουν εκ νέου έκκληση στους κατοίκους του νησιού που έχουν κάποια πληροφορία ή γνωρίζουν κάτι, να έρθουν σε επαφή μαζί τους με απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια. Γι' αυτό τον σκοπό μάλιστα η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers προσφέρει αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιονδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του μικρού Μπεν.