Τι σκότωσε τους δύο άνδρες στο Μεσολόγγι

Έντονα είναι τα ερωτήματα που ανακύπτουν για τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τους δύο νεαρούς αγρότες, Βασίλη Γρατσάνη και Γιάννη Κορδώση τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Κι αυτό γιατί το αυτοκίνητο εξετράπη από την πορεία του σε ένα σημείο όπου ο δρόμος δεν εμφανίζει κανενός είδους ανωμαλία ή κρυφά σημεία, σε ένα σημείο όπου η πορεία είναι ευθεία χωρίς στροφές.

Το μαύρο COROLLA βρέθηκε σε χαντάκι βάθους έξι μέτρων, ενώ το νερό έφθανε σε ύψος τουλάχιστον τα δύο μέτρα. Εκεί εντοπίστηκε στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, αναποδογυρισμένο, το αυτοκίνητο όπου ήταν εγκλωβισμένες οι σοροί των δύο ανδρών. 

Τραγικό θάνατο από πνιγμό φαίνεται πως βρήκαν οι Γιάννης Κορδόσης και Βασίλης Γρατσάνης, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστικών Αρχών. Οι δύο άτυχοι άνδρες βρέθηκαν δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας μέσα στο μαύρο Corolla, το οποίο ήταν αναποδογυρισμένο σε αρδευτικό κανάλι σε χωριό του Μεσολογγίου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πάντως, ο ιατροδικαστής δεν αναφέρεται στην ανίχνευση αλκοόλ στον οργανισμό των νεκρών. Μολονότι θα φαινόταν σαν απίθανο ή ακόμη και αφύσικο να μην έχουν πιεί οι δύο φίλοι, μιλώντας στα ΜΜΕ, οι οικείοι τους αποκάλυψαν ότι ο Γιάννης Κορδώσης δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης ως προς την κατανάλωση οινοπνευματωδών. Αντιθέτως, ο νεότερος φίλος του, ο Βασίλης Γρατσάνης ήταν κατά τι πιο επιρρεπής και πιθανώς γι' αυτό απέφυγε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του. 

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο Βασίλης Γρατσάνης, ο οποίος ήταν και ο ιδιοκτήτης του οχήματος, φαίνεται ότι δεν οδηγούσε το ΙΧ το μοιραίο βράδυ, παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος φίλος του Γιάννης σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να μην είχε δίπλωμα οδήγησης.