Συνελήφθη Αλβανός που εξέδιδε την έγκυο φίλη του

Ούτε όταν κυοφορούσε, διανύοντας -μάλιστα- στάδιο προχωρημένης εγκυμοσύνης, δεν σταμάτησε 26χρονος Αλβανός να εκδίδει μία 23χρονη από τη Βουλγαρία. Όπως κατήγγειλε η νεαρή αλλοδαπή, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη οικονομική της θέση κι έχοντας αφαιρέσει την ταυτότητά της -ώστε να αποτρέψει το ενδεχόμενο διαφυγής της - ο κατηγορούμενος ως μαστροπός την υποχρέωνε να συνευρίσκεται σεξουαλικά με πελάτες, κρατώντας ο ίδιος το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής της.

Το μαρτύριο της καταγγέλλουσας συνεχίστηκε -σύμφωνα με την ίδια- ακόμη κι όταν βρισκόταν σε κατάσταση κύησης. Έτσι, η 23χρονη απευθύνθηκε σε αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, στους οποίους κατήγγειλε τη δράση του 26χρονου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα με την κατηγορία της σωματεμπορίας. Στην καταγγέλλουσα γνωστοποιήθηκαν οι σχετικές διατάξεις περί παροχής προστασίας σε θύματα εμπορίας ανθρώπων και σωματεμπορίας, ενώ μεταφέρθηκε σε ξενώνα φιλοξενίας για παροχή αρωγής.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την προανάκριση, η 23χρονη ήρθε πριν από τρία χρόνια στην Ελλάδα, όπου γνώρισε τον νεαρό Αλβανό, με τον οποίο φαίνεται ότι έκανε δεσμό. Στην πορεία, όμως, ο 26χρονος, χρησιμοποιώντας ψεύτικες υποσχέσεις αλλά και ασκώντας ψυχολογική και σωματική βία εναντίον της άρχισε να την εκδίδει. Προς στιγμήν η νεαρή Βουλγάρα απελάθηκε από τη χώρα, αλλά λίγο καιρό αργότερα επέστρεψε οπότε ο συλληφθείς φέρεται ότι συνέχισε να την εκμεταλλεύεται.