Υπόθεση πίτμπουλ: Μήνυση κατά παντός μανιασμένου ανθρώπου η νέα πράξη

Με μήνυση κατά "παντός μανιασμένου ανθρώπου" απαντά τη Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) στην υπόθεση με το πίτμπουλ που επετέθη σε 9 άτομα σε βενζινάδικο.

Όπως καταγγέλλει η ομοσπονδία, τα πλάνα του περιστατικού, που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση ήταν επιλεκτικά. Και προσθέτει πως "επώνυμα πλέον αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την στάση εκείνων, μανιασμένων πολιτών και αστυνομικών, που με τις πράξεις ή παραλείψεις τους συνετέλεσαν τα μέγιστα στον τραυματισμό των συνανθρώπων μας και στον άδικο θάνατο του ζώου".

Η ΠΦΠΟ καταγγέλλει ότι ήταν ανθρώπινες πράξεις και παραλείψεις που εξώθησαν το σκυλί να αμυνθεί. Επικαλείται τη μαρτυρία ότι "επρόκειτο για ένα μη επικίνδυνο σκυλί, το οποίο προφανώς ήταν φοβισμένο και σοκαρισμένο είτε από την πρόσφατη εγκατάλειψή του είτε από το γεγονός ότι ξέφυγε της επιμέλειας του κηδεμόνα του, και αναζήτησε ανθρώπινη βοήθεια και προστασία. Αντί αυτής, κάποιοι από το πλυντήριο αυτοκίνητων άρχισαν να το καταβρέχουν με το πιεστικό, το σκυλί άρχισε να εκνευρίζεται και ενώ περαστικοί προσπάθησαν να το ηρεμήσουν κατέφθασαν και οι αστυνομικοί που άρχισαν πλέον να το χτυπούν με τα κλόμπς, τρέλαναν το ζώο με αποτέλεσμα τα όσα επακολούθησαν".

Η Ομοσπονδία μας πρόκειται άμεσα να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου που με τις πράξεις ή παραλείψεις τους συνετέλεσαν στην πρόκληση σωματικών βλαβών σε συνανθρώπους μας αλλά και στον άδικο και κάτω από απαράδεκτες συνθήκες θάνατο του συγκεκριμένου σκυλιού.