Θαυματουργό σκεύασμα με… κρητική συνταγή

Αυτή είναι ακόμη μια θαυματουργή κρητική συνταγή! Μόνον που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποιο εκλεκτό πιάτο όπως οι χοχλιοί ή οι κολοκυθανθοί και τα άλλα τερψιλαρύγγια που προσφέρει η Κρήτη στο τραπέζι μας. Αλλά για ένα πολλά υποσχόμενο σκεύασμα για την τόνωση του οργανισμού που φτιάχνεται από κρητικά βότανα! Μάλιστα πολύ σύντομα θα μπορεί όποιος επιθυμεί να το προμηθευτεί από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το σκεύασμα αυτό είναι το αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας ομάδας καθηγητών της ιατρικής, οι οποίοι σε συνεργασία με ομάδα παραγωγών βοτάνων από το Ρέθυμνο της Κρήτης.

Πρόκειται για ένα φυσικό σκεύασμα, βιολογικής προέλευσης, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε μορφή κάψουλας, που θα λαμβάνεται από το στόμα ως soft gel και είναι ικανό να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ποιες είναι οι ιδιότητες του

Το σκεύασμα έχει άμεση σχέση με την προστασία του αναπνευστικού από λοιμώξεις, την ίαση της γρίπης, ανακούφιση από πόνους και μπορεί να δράσει και ως αντιπυρετικό. 

Επικεφαλής της ομάδας έρευνας είναι ο καθηγητής Χρίστος Λιονής, ο οποίος επιθυμεί να μην υπάρχει ονοματοδοσία, δεδομένου ότι ήδη έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις για όνομα, στους αρμόδιους φορείς.

Να σημειωθεί για την ώρα το σκεύασμα δεν είναι φάρμακο αλλά κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται στο μέλλον. 

Σημείωση: Οι ενδείξεις «ASPIRIN» / «ΑΣΠΙΡΙΝΗ» αποτελούν καταχωρημένο σήμα της BAYER AG και εκ παραδρομής έγινε η χρήση της ένδειξης αυτής στο δημοσίευμα. Εν συνεχεία, αποσύρθηκαν από το πρωτότυπο κείμενο του θέματος του news.gr.