Από το βαρύ κρύο έχασε τη ζωή του ο Σήφης ο κροκόδειλος

Νεκρός φέρεται να εντοπίστηκε η "μασκότ" του Ρεθύμνου των τελευταίων μηνών, ο Σήφης ο κροκόδειλος.

Όπως μεταδίδει το goodnet.gr, ο Σήφης πιθανότατα δεν άντεξε το βαρύ κρύο του χειμώνα και εντοπίστηκε χθες από τους ανθρώπους της επιτροπής να επιπλέει στο νερό του φράγματος νεκρός. Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, εδώ και ενάμιση μήνα περίπου οι άνθρωποι της Επιτροπής, που είχε αναλάβει το θέμα δεν τον είχαν εντοπίσει να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα. Μέχρι που χθες εντοπίστηκε να επιπλέει νεκρός.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, στο φράγμα έχουν μεταβεί τα στελέχη της επιτροπής, από τον ΟΑΚ , το Δασαρχείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, καθώς και ο ερπετολόγος, κ. Πέτρος Λυμπεράκης, με σκοπό να ανασύρουν το νεκρό ζώο.

Στη συνέχεια, το ζώο θα μεταφερθεί στο μουσείο φυσικής ιστορίας προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που παραμένουν ανοιχτά από την ημέρα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά και προκάλεσε με την παρουσία του έκπληξη και πολύ έντονο ενδιαφέρον, επιστημόνων και κοινού.