Μητέρα Γιακουμάκη: Κάποιος άλλος Βαγγέλης τώρα βασανίζεται

Έκκληση να αναλάβει κάποιος δράση ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα εκφοβισμού απηύθυνε η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

«Χθες βράδυ πήγα στο σπίτι του Βαγγέλη. Δεν τους ήξερα τους ανθρώπους. Είχα κάποιους φίλους στο περιβάλλον και ζήτησα να δω τη μητέρα, τα παιδιά. Το σπίτι ήταν ανοικτό γιατί σαν χθες θα ήταν η γιορτή του. Η μάνα είχε ετοιμάσει και φιλέματα, μόνο που έρχονταν με μαύρα ρούχα οι περισσότεροι. Είναι ένα θέμα που ξεπερνάει την κρίση. Είναι ένα θέμα που θα μας βασανίζει αν δεν το λύσουμε. Ότι κάποιοι τσαμπουκάδες επιβάλλουν σε κάποιους δημόσιους χώρους κάποιους κανόνες είναι δηλητηριώδες για την κοινωνία και πρέπει κάτι να κάνουμε. Συζήτησα με τη μητέρα του, τους θείους του, τον παππού του. Ο Βαγγέλης ήταν θύμα μιας παρέας τσαμπουκάδων που ήταν και αυτοί από την Κρήτη. Γι’ αυτό εμείς πρέπει να απολογηθούμε και πρέπει να πούμε ότι αυτού του είδους οι τσαμπουκάδες δεν έχουν θέση στην Κρήτη. Αυτή η καινούργια λεβεντομαγκιά του να πειράζεις αυτόν που θεωρείς αδύνατο ή διαφορετικό, πρέπει να εκλείψει» τόνισε ο Σ. Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια μετέφερε το διάλογο που είχε με τη μητέρα του 20χρονου φοιτητή. «Να σας πω μόνο κάτι που μου είπε η Μαρία, η μητέρα του. "Πολύ φοβάμαι ότι και τώρα που μιλάμε κάποιος άλλος Βαγγέλης ή μια άλλη Βαγγελιώ βασανίζεται σε ένα άλλο μέρος της Ελλάδας". Ότι αυτό δηλαδή δεν ήταν κάτι μεμονωμένο, κάτι που συνέβη άπαξ. Σίγουρα γίνεται κάτι ανάλογο σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Άρα είμαστε υποχρεωμένοι να το συζητήσουμε και να δούμε πως θα το εξαλείψουμε» είπε.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε γνωστό ότι χθες επισκέφθηκε στους Αρμένους Ρεθύμνου, την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όπως είπε, συνομίλησε με τους γονείς του, ενώ χαρακτήρισε δηλητηριώδες για την κοινωνία το γεγονός «ότι κάποιοι τσαμπουκάδες, σε κάποιους δημόσιους χώρους, επιβάλουν κάποιους κανόνες». 

Από τα Χανιά, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ανακοίνωσε ότι σήμερα έδωσε εντολή στην κοινοβουλευτική του ομάδα να καταθέσει πρόταση προς όλα τα κόμματα για μια κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα συζήτησης τα όσα συνέβησαν στα Ιωάννινα και στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και μετά και ότι το θέμα να συζητηθεί σε μια ολομέλεια.

«Θα πρέπει η Βουλή να ασχοληθεί με κάτι πολύ σημαντικό. Με αυτή η συμπεριφορά που μας προσβάλει όλους» είπε και ζήτησε να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι ευθύνονται γι' αυτό που συνέβη στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και υποστήριξε ότι γι' αυτό η ευθύνη της πολιτείας είναι τεράστια.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε επίσης γνωστό ότι χθες επισκέφθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, τον βαριά τραυματισμένο αστυνομικό από τα πυρά 50χρονου κτηνοτρόφου κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου. Με αφορμή το περιστατικό, ο κ. Θεοδωράκης μίλησε «για ψευτοπαλληκαράδες που προσβάλουν τη λεβεντιά της Κρήτης. Αυτά πρέπει να εκλείψουν στην Κρήτη. Και εδώ, πρέπει να υπάρξει ένα μέτωπο. Ένα μέτωπο σοβαρότητας, καμία ανοχή στη σκληρότητα και από την άλλη, επανεκπαίδευσης των παιδιών μας να μην τους μεταφέρουμε λάθος πρότυπα».