Ζόμπι πάρτυ στο νεκροταφείο και πάρτυ διαφθοράς στο… δήμο Μαραθώνα

"Ζόμπι πάρτυ", φορολογικές και οικονομικές παρατυπίες αλλά και... πάρτυ διαφθοράς και υπεξαιρέσεις εκατομμυρίων. Το πόρισμα του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, που παραδόθηκε σήμερα στο δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, μοιάζει μάλλον με κινηματογραφικό σενάριο.

Στο πόρισμα καταγράφονται παρατυπίες στο κοιμητήριο Νέας Μάκρης, που χαρακτηρίστηκαν "ζόμπι πάρτυ" αλλά και το κυλικείο. Οι υπεύθυνοι φαίνεται ότι παραχωρούσαν μνήματα στο Κοιμητήριο χωρίς παραστατικά, ενώ και το κυλικείο λειτουργούσε χωρίς αποδείξεις και φορολογικά έγγραφα.

Το πόρισμα εμπεριέχεται πλέον στο φάκελο που έχει σταλεί ήδη στον εισαγγελέα και αφορά σε ένα ολόκληρο σίριαλ κακοδιαχείρισης το οποίο η νυν δημοτική αρχή καταλογίζει στην προηγούμενη.

“Το είχε πει και σαν ζόμπι πάρτυ χαριτολογώντας. Έχουν γίνει πολλά περίεργα πράγματα”, δήλωσε σχετικά ο Ηλίας Ψινάκης. “Αυτή είναι η αρχή. Είναι η πρώτη έκθεση ελέγχου, ακολουθούν κι άλλες έρευνες βάσει των αρχικών καταγγελιών που είχαμε κάνει με το δήμαρχο” δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Ψινάκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Από την πλευρά του ο Λέανδρος Ρακιντζής, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης διαμήνυσε πως θα στείλει "στον εισαγγελέα για πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες εις βάρος υπαλλήλων και αιρετών".

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ιορδάνης Λουίζος, τον οποίο βαρύνουν οι περισσότερες καταγγελίες απάντησε λέγοντας πως: “Ευτυχώς για όλους η οικονομική κρίση δεν έχει πλήξει ακόμη και την κρίση μας. Το πάρτυ των εκατομμυρίων μεταλλάχθηκε σε ‘ζόμπι πάρτυ’. Το καρναβάλι τελείωσε, ας σοβαρευτεί επιτέλους ο κ. Ψινάκης”.