Τρίπολη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε χασίς

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Τρίπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως χασίς, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν , δύο Έλληνες, 22 και 21 ετών , καθώς και ένας 30χρονος Βούλγαρος, όλοι τους μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ ο 22χρονος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη πενήντα τρία άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ως υπαίτιοι για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2014, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και προμήθεια χασίς, την οποία διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, περίπου μισό κιλό χασίς, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, σαράντα σπόροι κάνναβης, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας, ζυγαριά ακριβείας, τριβείο χασίς, το χρηματικό ποσό των 740 ευρώ, προερχόμενο από την εμπορία των ναρκωτικών, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim και μια ξύλινη αστυνομική ράβδο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Τρίπολης.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται κι ερευνάται η τυχόν συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.