Norman Atlantic: Δεν είναι θανών ο Γιώργος Δούλης

Συνεχίζεται η διασταύρωση στοιχείων των επιβαινόντων στο μοιραίου πλοίου Norman Atlantic, ενώ οι πληροφορίες για πολλούς παραμένουν ακόμη συγκεχυμένες.

Πριν από λίγο με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, έγινε γνωστό ότι λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών και είναι μεταξύ των ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.

Στο μεταξύ Στις 6.15 το απόγευμα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου "Norman Atlantic", στο οποίο την Κυριακή 28/12 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του υπό αδιευκρίνιστη αιτία και ήταν σε κοντινή απόσταση από τις αλβανικές ακτές.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος πληρώματος ρυμουλκού πλοίου που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, το μοιραίο πλοίο, που έχει δεθεί από χθες από ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδικής ομάδας, πλέει με 3,5 ναυτικά μίλια για το λιμάνι του Πρίντιζι.

Συγκινητικές στιγμές το μεσημέρι

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας, την στιγμή που κατέπλευσε το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "Super Fast ΙΙ", μεταφέροντας διασωθέντα μέλη του πληρώματος, του "Norman Atlantic".

Συγγενείς των ναυτικών περίμεναν με αγωνία να δέσει το πλοίο και όταν άνοιξε ο καταπέλτης, έτρεξαν να αγκαλιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος του "Norman Atlantic", ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος μίλησε στους δημοσιογράφους για τις ενέργειες του πληρώματος, από την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά. Όπως είπε, "όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί".

Και συνέχισε: "Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται".

Όσον αφορά το "Norman Atlantic", είπε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πλοίο δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε.

Σχετικά με τις λίστες των επιβατών, είπε ότι αυτές ήταν ακριβέστατες και πως έγιναν αναγραμματισμοί στην Ιταλία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "λέγαμε το όνομά μας στα Αγγλικά και το έγραφαν ανάποδα"